5 τρόποι για να “σβήσεις” τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

ragades

Με αυτά τα 6 φαρμακευτικά προϊόντα και τις απαραίτητες 6 κινήσεις θα σβήσετε τις ραγάδες της εγκυμοσύνης για πάντα!

Το δέρμα μας έχει μία καταπληκτική ιδιότητα: είναι ελαστικό, κάτι που το βοηθά να τεντώνεται και να ανακτά το σχήμα του. Η ελαστικότητα της επιδερμίδας οφείλεται στο χόριο, τη στιβάδα που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Εκεί, οι πρωτεΐνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης και οι ίνες τους προσφέρουν ελαστικότητα, σφρίγος και πυκνότητα στο δέρμα.

Όταν το μέγεθος του σώματος αυξάνεται γρηγορότερα από το δέρμα που το καλύπτει, το δέρμα σκίζεται και κατά την επούλωση δημιουργούνται ουλές. Αυτές οι ουλές εμφανίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με τη μορφή ραγάδων.

Η πιθανότητα ανάπτυξης ραγάδων διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη φυλή, την ηλικία, τη διατροφή και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων είναι οι έγκυες γυναίκες, οι body builders, οι έφηβοι που αναπτύσσονται απότομα και όσοι παίρνουν απότομα βάρος.

Η πρώτη ανησυχία κάθε μέλλουσας μητέρας είναι οι ραγάδες, που εμφανίζονται συχνά στην κοιλιά, το στήθος ή τους γοφούς. Είναι αποτέλεσμα της αποδιοργάνωσης του δικτύου κολλαγόνου και της ρήξης των ελαστικών ινών του χορίου. Στην πραγματικότητα, με τις ορμονικές διαταραχές και την αύξηση βάρους, το δέρμα χαλαρώνει και γίνεται πιο ευαίσθητο. Πολλές φορές οι ραγάδες δεν είναι άμεσα ορατές- μολονότι η βλάβη έχει ήδη συντελεστεί- αλλά εμφανίζονται μετά τον τοκετό.

Μπορεί η γενετική προδιάθεση, οι αυξομειώσεις του βάρους ή το απότομο ύψος των εφήβων να μην μπορούν να προληφθούν αλλά στην εγκυμοσύνη υπάρχει περιθώριο. Η αποτελεσματικότερη μέθοδος προστασίας της ελαστικότητας της επιδερμίδας και δραστικής μείωσης του κινδύνου εμφάνισης ραγάδων, είναι η ενυδάτωση. Απαλλαγείτε από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης:

1. Με κρέμα πρόληψης

Όταν μιλάμε για ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η λέξη κλειδί είναι η πρόληψη. Οι ραγάδες άπαξ και εμφανιστούν τότε είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτές. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατον. Αν όμως προβλέψετε και περιποιηθείτε το δέρμα σας σωστά, αν το διατηρείτε ενυδατωμένο και ελαστικό, τότε οι ραγάδες θα είναι για εσάς άγνωστες λέξεις. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος χρήσης της κρέμας κατά των ραγάδων. Απλώστε την 2 φορές την ημέρα σε στήθος, κοιλιά, γλουτούς και μηρούς.

Ποιο προϊόν να επιλέξετε: Μία Κρέμα Πρόληψης Ραγάδων 

Γιατί: Η σύνθεσή της είναι συμπυκνωμένη και περιέχει έλαιο καρθάμου και θαλάσσια εκχυλίσματα. Είναι επίσης εμπλουτισμένη μ’ ένα επανορθωτικό σύμπλεγμα και προβιταμίνη Β5 που αυξάνει την ανθεκτικότητα του δέρματος στα τραβήγματα. Προλαμβάνει έτσι αποτελεσματικά την εμφάνιση ραγάδων. Τα θαλάσσια εκχυλίσματα θρέφουν και ενισχύουν τον κυτταρικό μεταβολισμό.

2. Με στοχευμένα συσταστικά

Όσο πιο στοχευμένα είναι τα συστατικά ενός προϊόντος τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχετε. Κάθε βράδυ, ιδιαίτερα στους 3 τελευταίους μήνες πριν τον τοκετό, η χρήση προϊόντων με συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου, μπορεί να συμβάλλει στην επανόρθωση των φθορών που έχει ήδη υποστεί το δίκτυο των ινών του από το στρες και να αυξήσει το πάχος και την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας.

Ποιο προϊόν να επιλέξετε: Μία αναπλαστική κρέμα με Ειδικά φυτικά εκχυλίσματα, 

Γιατί: Ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων και βελτιώνουν τη σταθερότητα του ιστού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το πάχος, η στερεότητα και η ελαστι-κότατα του δέρματος.

3. Με μασάζ

Διατηρήστε το δέρμα σας ελαστικό και ενυδατωμένο απλώνοντας καθημερινά, κατά προτίμηση μετά το μπάνιο ενυδατικό λάδι. Ενισχύστε τη δράση του προιόντας κάνοντας απαλό μασάζ για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και ελαστικό. Η εφαρμογή, με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς κάθε πρωί, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει το στρες των ιστών του χορίου και τη φθορά των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης που προκαλεί το τέντωμα του δέρματος.

Ποιο προϊόν να επιλέξετε: Λάδι Μασάζ για Ραγάδες 

Γιατί: Προστατεύει ιδανικά την επιδερμίδα, η οποία έχει την τάση να ξηραίνεται κατά την εγκυμοσύνη, λόγω των αλλαγών που συντελούνται στο σώμα. Η τακτική χρήση του λαδιού από την αρχή της εγκυμοσύνης έως και τρεις μήνες μετά τον τοκετό, προλαμβάνει από τις ραγάδες σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και στήθος. Ήπιο αμυγδαλέλαιο, έλαιο τζοτζόμπα που διατηρεί την ενυδάτωση, έλαιο από φύτρο σίτου πλούσιο σε βιταμίνη Ε μαζί με εκχύλισμα άρνικας, βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και τονώνουν την ανθεκτικότητα της. Προφυλάσσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από την ξηρότητα. 

4. Με ενυδάτωση

Η ενυδάτωση χαρίζει μεγαλύτερη ελαστικότητα και υγρασία στην επιδερμίδα, και έτσι γίνεται περισσότερο ικανή να αντισταθεί στη διάταση, δηλαδή στο τράβηγμα των ινών προκαλώντας ραγάδες.

Ποιο προϊόν να επιλέξετε: Κρέμα για την Αντιμετώπιση των Ραγάδων

Γιατί: Βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ραγάδων. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και βελτιώνει την πορεία της κερατινοποίησης. Οι πρωτοποριακές ουσίες όπως 0ligopeptide-20, GAG, Oligopeptide-5, CM β – Glucan και ειδικά φυτικά εκχυλίσματα: μειώνουν το πραγματικό μήκος και βάθος των ραβδώσεις, αυξάνουν το πάχος του δέρματος, διορθώνουν τις δυσχρωμίες του δέρματος (αποχρωματισμό – κοκκίνισμα), ενισχύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, βοηθούν στη λείανση των ραγάδων και βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη σταθερότητα των ιστών, προσφέροντας ισχυρή σύσφιξη.

5. Με ειδικό έλαιο

Ένα ειδικό έλαιο περιποίησης της επιδερμίδας προλαμβάνει τις ραγάδες αλλά βελτιώνει και την εμφάνιση των ραγάδων που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ποιο προϊόν να επιλέξετε: Έλαιο για Ραγάδες, Ουλές & Ανομοιομορφίες της Επιδερμίδας

Γιατί: Είναι το μαγικό λάδι που λάτρεψε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η Kim Kardashian. Σε αυτό οφείλει το τέλειο δέρμα της στην περιοχή της κοιλιάς. Βοηθάει στη βελτίωση της όψης των ουλών, των ραγάδων και της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην περιποίηση της ώριμης και αφυδατωμένης επιδερμίδας αφού έχει κερδίσει 182 βραβεία για την περιποίηση της επιδερμίδας και έχει γίνει το Νο 1 σε πωλήσεις προϊόν για ουλές και ραγάδες σε 17 χώρες μετά την παγκόσμια κυκλοφορία του το 2002.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε cookies για μιά καλύτερη εμπειρία περιήγησης.