Στοματική υγεία: Καθρέφτης της συνολικής υγείας

xamogelo

Τα γερά δόντια και τα υγιή ούλα που δεν ματώνουν μπορεί να φανερώνουν ότι χαίρετε καλής στοματικής υγείας, αλλά γνωρίζετε οτι αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα για την συνολική κατάσταση της υγείας σας; Ενημερωθείτε!

Συνηθίζουμε όταν σκεφτόμαστε το στόμα, τα δόντια και τα ούλα, να σταματάμε τη σκέψη μας εκεί… ψηλά. Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι είναι καλό να έχουμε γερά δόντια καθώς και να μην ματώνουν τα ούλα μας (δηλαδή να μην έχουμε ουλίτιδα), αλλά σχεδόν όλοι αγνοούμε ότι χάρη σ’ αυτό, δεν απολαμβάνουμε μόνο καλή στοματική υγεία, αλλά συνολική υγεία!

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η στοματική υγεία επηρεάζει τη συνολική υγεία, ενώ για το έμπειρο μάτι του γιατρού η εικόνα του στόματος, των δοντιών και των ούλων συχνά αποτελεί δείκτη πιθανής ύπαρξης τυχόν γενικότερων προβλημάτων υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοδοντίτιδα, την οποία πολλοί συγχέουν με την ουλίτιδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια πολύ πιο σοβαρή και επικίνδυνη φλεγμονή των ούλων. Στο αρχικό της στάδιο μπορεί να εμφανιστεί ως ουλίτιδα, σταδιακά όμως, καθώς η φλεγμονή προχωρά, τα ούλα υποχωρούν με αποτέλεσμα τα δόντια να χάνουν τη στήριξή τους και να πέφτουν. Στο αρχικό στάδιο της περιοδοντίτιδας η θεραπεία περιλαμβάνει καθαρισμό από τον οδοντίατρο και σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Ωστόσο όταν η νόσος είναι προχωρημένη χρειάζεται καθαρισμός από τα μικρόβια που βρίσκονται στους θυλάκους, ενδεχομένως με τη βοήθεια περιοδοντολόγου. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι πάσχοντες από περιοδοντίτιδα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), ενώ όσο πιο σοβαρή η περιοδοντίτιδα, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα υπέρτασης. Υπενθυμίζουμε ότι η υπέρταση αποτελεί σημαντικό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.

Οι εχθροί της στοματικής υγείας

Προβλήματα στα δόντια και τα ούλα μπορεί να προκαλέσει η γνωστή σε όλους μας ουλίτιδα, χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι τα ούλα που ματώνουν και η οποία όπως ήδη αναφέρθηκε μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα. Το κάπνισμα μάλιστα αποτελεί ένα σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα της στοματικής υγείας. Η ουλίτιδα όμως δεν αποτελεί τον μοναδικό εχθρό της στοματικής υγιεινής. Την λίστα συμπληρώνει η τερηδόνα που φθείρει το σμάλτο των δοντιών. Εάν μάλιστα συνηθίζετε να τρώτε τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες π.χ. ζάχαρη και άμυλο και να βουρτσίζετε ελάχιστα τα δόντια σας, τότε μην εκπλαγείτε εάν στην επόμενη επίσκεψή σας στον οδοντίατρο σας ενημερώσει ότι έχετε τερηδονισμένα δόντια.

Tips για την φροντίδα των δοντιών
– Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο συνιστάται δυο φορές τον χρόνο.
– Το βούρτσισμα των δοντιών με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε πρωί και βράδυ, αλλά και μετά από κάθε γεύμα.
– Περιορίστε τις αμυλούχες και σακχαρούχες τροφές και προσπαθείστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση τους.
– Αναζητήστε την κατάλληλη οδοντόκρεμα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Εάν έχετε οικογένεια ίσως χρειάζεστε παραπάνω από μία οδοντόπαστα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Εάν η στοματική υγιεινή αποτελεί προτεραιότητά σας και σας ενδιαφέρει η καθημερινή προστασία των δοντιών και των ούλων, τότε η ολοκληρωμένη σειρά της Frezyderm είναι η κατάλληλη επιλογή για σας.

Για όλη την Οικογένεια

Η Frezyderm Plaque & Tartar Toothpaste είναι μια καθημερινή οδοντόπαστα κατάλληλη για όλη την οικογένεια, με φθόριο και ασβέστιο. Προστατεύει από πλάκα, τερηδόνα και ουλίτιδα. Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και χαρίζει δροσερή αναπνοή.

Frezyderm Plaque & Tartar Toothpaste 1.450ppm 75ml

 

Για Οδοντική Υπερευαισθησία

Η Frezyderm Sensitive Teeth Toothpaste, είναι μια εξειδικευμένη οδοντόπαστα για την οδοντική υπερευαισθησία. Κατάλληλη για καθημερινή χρήση. Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και την ευαισθησία στο ζεστό και το κρύο. Ενδυναμώνει την αδαμαντίνη και προστατεύει τα δόντια από τις επιθέσεις των οξέων και τον τερηδονισμό. Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και χαρίζει δροσερή αναπνοή.

Frezyderm Sensitive Teeth Toothpaste 1.450ppm 75ml

Για Λεύκανση

Η Frezyderm Whitening Toothpaste, είναι καθημερινή οδοντόπαστα για λεύκανση, η οποία περιέχει ασφαλείς λευκαντικούς παράγοντες. Λευκαίνει τα δόντια απομακρύνοντας αποτελεσματικά τις επιφανειακές δυσχρωμίες. Δυναμώνει την αδαμαντίνη και προλαμβάνει τον τερηδονισμό, ενώ καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και χαρίζει δροσερή αναπνοή.

Frezyderm Whitening Toothpaste 1.450ppm 75ml

 

Για Διαβητικούς

Η Frezyderm Diabetic Toothpaste 1.450ppm είναι μια εξειδικευμένη οδοντόπαστα για διαβητικούς με βιοενεργό πεπτίδιο και υαλουρονικό οξύ. Είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση, αποτρέπει τις συνέπειες της αύξησης γλυκόζης στη στοματική κοιλότητα των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης περιέχει ειδικά εκχυλίσματα βοτάνων με αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ καταπολεμά και την κακοσμία του στόματος 

Frezyderm Diabetic Toothpaste 1.450ppm 75ml

Για Ομοιοπαθητική

Η Frezyderm Homeopathy Toothpaste, είναι μια εξειδικευμένη οδοντόπαστα για άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητικές αγωγές. Επιταχύνει την ομαλή επισμάλτωση και συνεπικουρεί στη λεύκανση, καταπολεμά την τερηδόνα, αντιμετωπίζει την ξηροστομία, μειώνει την αιμορραγία των ούλων και προστατεύει από την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα. Χωρίς Φθόριο, αιθέρια έλαια, σακχαρίνη, μέντα, παράγωγα μινθόλης. Κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών.

Frezyderm Homeopathy Toothpaste 75ml

 

ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟ

Η Frezyderm Pregnancy Toothpaste, είναι μια εξειδικευμένη οδοντόπαστα  για την καθημερινή στοματική φροντίδα κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Η συνεργική δράση ειδικά επιλεγμένων δραστικών συστατικών τα βοηθά να αντιμετωπίζουν συνολικά τα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας που προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Εμπλουτίζει τη στοματική κοιλότητα με ασβέστιο και φωσφορικά ιόντα, επιταχύνει την ομαλή επισμάλτωση, αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων, καταπολεμά τη μικροβιακή πλάκα, αποτρέπει τη δημιουργία μεμβράνης μικροβίων, αντιμετωπίζει την ξηροστομία, προστατεύει από την τερηδόνα

Frezyderm Pregnancy Toothpaste 1.450ppm 75ml

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ

Η Frezyderm Instant Whitening Blue Toothpaste, είναι μια λευκαντική οδοντόπαστα ειδικά σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση, καθώς περιέχει ασφαλείς λευκαντικούς παράγοντες, οι οποίοι επαναφέρουν και διατηρούν το φυσικό λευκό χρώμα των δοντιών χαρίζοντας ένα υπέροχο χαμόγελο. Παρέχει ενίσχυση της φυσικής λευκότητας των δοντιών, με την φυσική δύναμη του ενεργού οξυγόνου.

Με μοναδικό συνδυασμό ειδικής μπλε χρωστικής και κόκκων πυριτίου για άμεσο και ορατά λευκότερο αποτέλεσμα, χωρίς να διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. 

Frezyderm Instant Whitening Blue Toothpaste 1.450ppm 75ml

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε cookies για μιά καλύτερη εμπειρία περιήγησης.