Προετοίμασε το δέρμα σου για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε, που σημαίνει ότι η έκθεση στον ήλιο είναι αναπόφευκτη αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη για τους περισσότερους. Για να κρατήσεις το δέρμα σου υγειές και προστατευμένο από την ακτινοβολία, ακολούθησε με συνέπεια τα παρακάτω βήματα.  

 

1.Εντατική απολέπιση 

Προσπάθησε να αφιερώσεις λίγα λεπτά στο μπάνιο σου, κάνοντας την απολέπιση που έχει τόσο ανάγκη το δέρμα σου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή τη ρουτίνα, την υιοθετείς 2-3 φορές την εβδομάδα (1-2 αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο). Οι κόκκοι του scrub (κόκκοι ζάχαρης ή κουκουτσιών), είναι ιδανικοί στο να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Παράλληλα προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε να απορροφήσει καλύτερα την ενυδατική σου κρέμα και να πετύχεις την τέλεια ενυδάτωση.

TipΚάνοντας απολέπιση, πριν βγεις στον ήλιο επιτυγχάνεις πιο γρήγορο και βαθύ μαύρισμα. Επίσης θα το διατηρήσεις για περισσότερο χρόνο.

 

2. Κράτησε το δέρμα σου ενυδατωμένο

Κάνε συνήθεια την καθημερινή ενυδάτωση του δέρματός σου. Μετά από μια μέρα στην παραλία το δέρμα σου έχει αφυδατωθεί και χρειάζεται άμεση ενυδάτωση. Για να το επαναφέρεις στα σωστά επίπεδα υγρασίας χρησιμοποίησε μια θρεπτική κρέμα σώματος. Χρησιμοποίησε το περισσότερες φορές την εβδομάδα στα σημεία τα οποία εκτίθενται σε καθημερινή βάση όπως: τα χέρια, οι αγκώνες, τα πόδια και τα γόνατα.

Tip: Με την ενυδατική σου κρέμα κάνε απαλό μασάζ στις πατούσες και στις φτέρνες.

 

3. Ποτέ μην ξεχνάς το αντηλιακό σου

Προμηθεύσου το απαραίτητο προϊόν για το καλοκαίρι σου που δεν είναι άλλο από το αντηλιακό. Χρησιμοποίησέ το στην καθημερινότητά σου τόσο στο πρόσωπό όσο και στο σώμα, προστατεύοντας έτσι το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV. Ανανέωσε το ανά δυο ώρες όταν βρίσκεσαι στην παραλία.

TipΓια πιο βαθύ και τροπικό μαύρισμα χρησιμοποίησε το κατάλληλο λάδι μαυρίσματος.

Χρησιμοποιούμε cookies για μιά καλύτερη εμπειρία περιήγησης.