Διαβήτης: Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στους τένοντες;

Πώς συνδέεται ο διαβήτης με τους τένοντές μας; Μπορεί η πάθηση αυτή να έχει επιπτώσεις στην κινητικότητά μας;

Αν πάσχετε από διαβήτη και πονάτε όταν κινείστε, μπορεί να έχετε πρόβλημα με τους τένοντες. Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ευθύνονται για αυτό. Αν ο διαβήτης δεν είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ο κίνδυνος οι τένοντες να σκληρύνουν, που με τη  σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο να σπάσουν.

Υπάρχουν ουσίες που ονομάζονται προϊόντα τελικής γλυκοζυλίωσης, ή γλυκοτοξίνες, που παράγονται όταν πρωτεΐνες ή λιπαρά συνδυάζονται με σάκχαρα στο αίμα. Κανονικά, ο οργανισμός παράγει γλυκοτοξίνες με αργούς ρυθμούς, ώστε να μην αποτελούν πρόβλημα. Στον διαβήτη, όμως, η διαδικασία αυτή επιταχύνεται.

Eubos Diabetic Foot & Leg Multi-active 100ml

Οι τένοντες είναι φτιαγμένοι από κολλαγόνο, το οποίο μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις γλυκοτοξίνες, αλλάζοντας την δομή του τένοντα. Μπορεί να γίνει πιο σκληρός και να μην μπορεί να αντέξει το ίδιο βάρος με πριν.

Η γυμναστική είναι πολύ καλή λύση για να το προλάβουμε αυτό, αλλά και για να διατηρούμε τον διαβήτη μας υπό έλεγχο. Κάντε ασκήσεις χαμηλής έντασης, και δουλέψτε με έναν ειδικό για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Η διατροφή, επίσης, παίζει τεράστιο ρόλο στην καλή διαχείριση του διαβήτη. Και αν είστε υπέρβαροι, είναι ανάγκη να χάσετε κάποιο βάρος, ώστε να ασκείται και συνολικά λιγότερη πίεση στους τένοντές σας. 

Coloplast Atrac-Tain Ενυδατική Κρέμα για Διαβητικά Πόδια 75ml

 

Βρείτε περισσότερα προϊόντα πατώντας ΕΔΩ

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για μιά καλύτερη εμπειρία περιήγησης.